Zoutwater spas lijken op het eerste oog aantrekkelijk. Er wordt gezegd dat ze weinig onderhoud nodig hebben, alles automatisch geregeld wordt, chemicalien vrij , chloor vrij, en beter voor de gebruiker.

Hoewel, de realiteit van het bezitten van een zoutwater jacuzzi, komt niet overeen met de marketing van dit product.

In de praktijk is het onderhoud een stuk duurder ( het dubbele ), is het onderhoud minimaal net zo veel als bij een standaard bad, en verkort u de levensduur enorm door alle componenten bloot te stellen aan het zeer agressieve zout.

Voordat u werkelijk een zoutwater spa koopt, is het belangrijk dat u begrijpt hoe de spa gaat werken, wat de kosten zijn om de spa te onderhouden , en wat het zout met uw spa doet betreffende de levensduur van uw bad.

6 feiten over het kopen van een zoutwater Spa

Zout toevoegen veroorzaakt een chemische reactie.

Zoutwater jacuzzi’s gebruiken een cel of cartridge om een reactie te veroorzaken ( electrolyse ) met het zout. Het resultaat ? Chloor! Dus de  zoutwater spa die geen chloor nodig heeft MAAKT en BEVAT toch CHLOOR.

Regelmatig onderhoud is nodig.

Fabrikanten zeggen dat het water care systeem zelf onderhoudend is. Hiermee bedoelen ze dat spa eigenaren heel weinig tot niets hoeven te doen om het water helder en goed gebalanceerd te houden. Echter, zonder uitzondering moeten spa’s regelmatig getest worden, pH en alkaliteit gemeten worden, en dient u de filters schoon te spoelen. Dit dient u ook bij een zoutwater spa te doen.

Zoutwater is slecht voor alle spa componenten.

Terwijl fabrikanten zeggen dat zout water goed voor je lijf is, is het dat zeker niet voor je spa componenten. Zout is corrosief en beschadigd de spa componenten vanaf dag 1. Verwamingselementen, pomp keerringen, jets lagers, en ook alle metalen, zelfs RVS worden blootgesteld aan het zout. Het resultaat : de levensduur van uw zoutwater spa gaat enorm achteruit.

Het toevoegen van zout beinvloed de pH waarde van het water.

De reactie tussen het zout en de ionen kan de balans in het water verstoren. Zout water spas hebben meestal een hoger calcium gehalte dan traditionele hottubs. Eigenaren van een zoutwater spa moeten calcium verwijderaar toevoegen om een goede balans te krijgen. Er bestaat ook een grote kans dat u een calcium residue op de kuip of jets ziet.

Zout wordt steeds meer.

U zult een opbouw zien van het zout residue en dient periodiek het water gedeeltelijk of geheel te verversen.

Zoutwater spa’s hebben regelmatig nieuwe cartridges nodig.

U begrijpt dat een filter een bepaalde levensduur heeft, en dat u die om de paar jaar moet vervangen . een zoutwater spa heeft daarnaast ook regelmatig nieuwe cartridges nodig. Afhankelijk van de fabrikant, dient de cartridge om de 4 maanden vervangen te worden. Dit kost u al gauw zo’n 300 tot 500 euro extra per jaar.

saltwater hot tub

Voordelen van mineralen filtratie.

Als u een spa koopt wilt u er een met eenvoudig onderhoud, helder en schoon water, en zo min mogelijk chemicalien.

Master Spas gebruikt een mineralen filtratie systeem, wat eigenaren helpt om het water kraak helder te houden met minimale chemicalien.

The EcoPur Charge hot tub filter kopieert de manier waarop de natuur koper en zink gebruikt om water schoon te houden en verwijdert vuil, bacterien en algen. Het innovatieve ontwerp bestaat uit een kunststof cel die het water maximaal doorlaat. Het water wat erdoor heen gaat wordt geladen met zeer lage hoeveelheden koper en zink oxiden. Deze natuurlijke elementen zijn veilig voor u en uw spa en veroorzaken een efficiente manier om kraakhelder en schoon water te verkrijgen.