Ontspannen in een jacuzzi is de perfecte manier om tot rust te komen en te genieten van quality time met vrienden of familie. Maar een jacuzzi kan ook sterk bijdragen aan een hogere energierekening, iets dat u juist níét wilt. In dit blog ontdekt u waarom het belangrijk is om te investeren in een zuinige jacuzzi en geven we tips hoe u extra energie kunt besparen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige jacuzzi?

Bent u van plan om een jacuzzi of zwemspa te kopen of is uw oude toe aan vervanging? Dan is het belangrijk om u te laten informeren over de energie-efficiëntie van het bad. Een zuinige jacuzzi helpt u niet alleen om energie(kosten) te besparen, maar is ook beter voor het milieu.

Energiezuinige jacuzzi’s zijn uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals goede isolatie, energiebesparende pompen en filtersystemen. Hierdoor blijft de temperatuur van het water constant én verbruikt hij minder energie. Een zuinige jacuzzi is de investering zeker waard, omdat u kiest voor kwaliteit voor de lange termijn.

Energiezuinige jacuzzi

MaroZwembaden en Spa’s: jacuzzi’s van hoge kwaliteit

De jacuzzi’s en zwemspa’s in onze showroom en webshop, voldoen aan zeer strenge Amerikaanse wetgeving met betrekking tot veiligheid en hygiëne. Dit is de strengste wetgeving van de wereld. Daarnaast zijn onze jacuzzi’s uitgerust met de nieuwste technologieën en zijn ze voorzien van een full foam isolatie. Full foam betekent dat de buitenzijde van de kuip helemaal vol geschuimd is met isolatiemateriaal. Hierdoor zijn ze dus zeer energiezuinig. Benieuwd naar onze bubbelbaden en welke het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Hoeveel u bespaart met een zuinige jacuzzi

Wat de maandelijkse stroomkosten zijn van een jacuzzi, is geheel afhankelijk van het type bubbelbad, hoe vaak u deze gebruikt én in welk seizoen.
Een goed geïsoleerde 4-5 persoons jacuzzi verbruikt op jaarbasis bij gemiddeld gebruik ongeveer 1500 kWh. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om de kosten te verlagen. Het begint al bij de aanschaf van een energiezuinige jacuzzi. Bij MaroZwembaden en Spa’s weten we u precies te vertellen wat onze baden verbruiken in kWh. Maar ook wat dit voor u betekent en wat u hiermee kunt besparen ten opzichte van uw oude bubbelbad.

Tips om extra energie te besparen

We delen graag enkele tips waar u op kunt letten bij de aanschaf van een jacuzzi.

  • Bekijk het energielabel van de jacuzzi. Dit label geeft aan hoe energiezuinig hij is. Hoe zuiniger, hoe beter!
  • Dek uw bubbelbad af met een isolatiedeksel. Maak gebruik van een cover om warmteverlies te voorkomen als u niet in het bad zit. Onze covers zijn gemaakt van polyurethaanschuim met een hoge densiteit en daarom erg energiezuinig.
  • Laat de jacuzzi 24/7 aan. Dit klinkt een beetje gek, maar is wel een stuk zuiniger. Het kost namelijk veel meer stroom om een afgekoeld bad opnieuw naar 38 graden te verwarmen. Bent u meer dan twee weken van huis? Dan is het voordeliger om de jacuzzi wel uit te zetten.
  • Kies voor een bubbelbad met full foam wandisolatie. Full foam is één van de beste isolatiemethodes voor baden. Het zorgt ervoor dat de jacuzzi zijn warmte behoudt.

Zuinige jacuzzi kopen?

Ook investeren in een jacuzzi of zwemspa en tegelijkertijd besparen op uw energierekening? Bij MaroZwembaden en Spa’s vindt u jacuzzi’s en zwemspa’s van hoge kwaliteit. Wilt u meer weten over onze bubbelbaden of ontdekken welke het beste bij u past? Neem dan contact met ons op via 085-0221012 of via info@marozwembaden.nl. We verwelkomen u graag in onze showroom in Lelystad. Maak voorafgaand uw bezoek een afspraak zodat we op de hoogte zijn van uw komst.