Het stroomverbruik van een zwemspa wordt bepaald door meerdere factoren.

  1. Kuipisolatie
  2. Wandisolatie
  3. Isolerende afdekking aan bovenzijde
  4. Buitentemperatuur (of ruimtetemperatuur)
  5. Watertemperatuur
  6. Gebruikers intensiteit (afkoeling door ‘open bad’)
  7. Gebruik pompen (jets)

Er zit enorm veel verschil in het stroomverbruik van verschillende merken zwemspa’s. Er zijn goed geïsoleerde zwemspa’s (vaak uit Amerika) maar ook niet geïsoleerde zwemspa’s (vaak uit China en Oost-Europa). Dat ziet u terug in de aanschafprijs. Vaak is het zo dat een niet geïsoleerde zwemspa een stuk voordeliger is dan een goed geïsoleerde zwemspa. Maar uw kosten om het bad op een gewenste temperatuur te krijgen en houden zijn dan veel hoger, en komen iedere dag, maand en jaar weer terug. U kunt dus stellen:

Een goedkope zwemspa kost veel meer dan een duurdere goed geïsoleerde zwemspa.

MasterSpas zwemspa’s zijn op de best mogelijke manier geïsoleerd in de fabriek in Amerika. Deze zwemspa’s staan ook in Canada en Scandinavië, een niet of slecht geïsoleerd bad is dan geen optie.

Zwemspa met warmtepomp

Naast het feit dat MasterSpas zwemspa’s goed geïsoleerd zijn, willen we er alsnog alles aan doen om het stroomverbruik zo laag mogelijk te krijgen. Dit doen wij door alle zwemspa’s aan te bieden met een goede afdekking en een optionele zwemspa inverter warmtepomp. Deze warmtepomp haalt energie uit de omgevingslucht. Ze halen een hoog rendement (COP-waarde). U kunt hiermee wel tot 80% (!!) energie besparen. In de wintermaanden zal het rendement een stuk lager zijn. U verdient deze investering normaalgesproken al binnen 2 jaar terug. Uitgerust met een app (wifi), kunt u alles eenvoudig bedienen. Wij leggen u graag het een en ander uit in onze showroom.

Warmtepomp Zwemspa

Warmtepomp Zwemspa

Zonnepanelen

Masterspas zwemspa’s zijn qua filtertijden eenvoudig in te stellen, dat de meeste activiteit (filtreren, verwarmen en circuleren) overdag plaats vind, precies als uw zonnepanelen de hoogste opbrengst hebben. Hoe mooi is dat!

Energieneutrale zwemspa

Het zal nog even duren, maar wij zijn er al mee bezig en gaan er voor. Een zwemspa, in combinatie met een goede isolatie en afdekking, warmtepomp en zonnepanelen, moet energieneutraal kunnen zijn. Wordt vervolgd…