Jacuzzi Spa onderhoud

Een jacuzzi is een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten na een lange dag. Wilt u hem jarenlang in topconditie houden? Dan is het belangrijk om uw jacuzzi regelmatig te onderhouden. Gelukkig is dit een eenvoudig proces met de juiste producten en aanpak. Bent u benieuwd hoe u uw jacuzzi goed onderhoudt? We leggen het u graag uit en geven de beste tips waarmee u direct van start kunt.

Jacuzzi’s

Pure ontspanning na een drukke dag

Zwemspa’s

Trainen en zwemmen in eigen tuin

Trainingszwembaden

Echt zwemmen, passend in uw agenda, op uw tempo!

N

Zwemmachines

Voor nieuwe en bestaande zwembaden

Jacuzzi onderhoudsproducten

Om te beginnen is het belangrijk om te weten welke producten u nodig heeft voor het onderhoud van uw jacuzzi. Bij MaroZwembaden & Spa’s hebben we een uitgebreide selectie van onderhoudsproducten beschikbaar in onze webshop. Geschikt voor uw bubbelbad en hottub.

Resultaat 1–9 van de 68 resultaten wordt getoond

 • Darlly Spa Filters Spa Filter Darlly Sc714 Pww50 2

  Darlly vervangfilter SC 714

  39.00
 • Vivo Spa Filter L

  Vervang Filter voor Vivo Spa Filter L

  69.00
 • Vivo Spa Filter M

  Vervang Filter voor Vivo Spa Filter M

  69.00
 • Plaatshouder

  Schema jacuzzi onderhoud

  0.00
 • Aanbieding! Spaline Defense 1

  Spaline Spa defense 1000 ml

  16.95
 • Leisure Time Metal Gon Metaalverwijderaar

  Leisure Time Metal Gon metaal verwijderaar

  15.95
 • Aanbieding! Ahh Some Brand

  Ahh-some Bad, Spa en Jacuzzi reiniger 454 gr (16oz)

  159.00
 • Aanbieding! Ahh Some Hot Tub 57g

  Ahh-some Bad, Spa en Jacuzzi reiniger 57 gr (2oz)

  44.50
 • Aanbieding! Ahh Some Brand

  Ahh-some Bad, Spa en Jacuzzi reiniger 170 gr (6oz)

  89.00

Jacuzzi schoonmaken: tips & tricks

Hoe werkt spa onderhoud precies? Hieronder vindt u enkele algemene stappen voor het onderhouden van uw jacuzzi. Door deze simpele tips & tricks te volgen en de juiste producten te gebruiken, zorgt u ervoor dat uw jacuzzi in de beste conditie blijft. Bij MaroZwembaden & Spa’s hebben we alles wat u nodig heeft voor een grondige reiniging.

Tip 1: controleer en ververs het water

Controleer het water van uw jacuzzi 1 tot 2 keer per week, zodat u de pH-waarde bijvoorbeeld direct kan aanpassen indien nodig. Gebruik hiervoor een teststrip of onze slimme watertester. Het is aanbevolen om het water minstens 3 tot 4 keer per jaar te verversen. Dit komt dus neer op 1 keer in de 3 à 4 maanden. Water verversen van een bubbelbad is belangrijk om verontreiniging en bacteriële groei te voorkomen.

Tip 2: gebruik de juiste onderhoudsmiddelen

Gebruik onderhoudsproducten, zoals chloortabletten en een jacuzzi reiniger om het water zowel zichtbaar schoon als hygiënisch schoon te houden. Zorg ervoor dat u de aanbevolen hoeveelheden en instructies die op de etiketten van de verpakkingen staan, precies volgt. Een teveel aan bijvoorbeeld chloor kan het water namelijk aantasten.

Heeft u vragen over de gebruiksaanwijzing of twijfelt u of onze reinigingsproducten geschikt zijn voor uw bubbelbad? Neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen voorzien van gericht advies.

Tip 3: regelmatig uw jacuzzi filter schoonmaken

Het filter is verantwoordelijk voor het verwijderen van vuil en verontreinigingen uit het water. Het is belangrijk om het filter om de maand schoon te maken of te vervangen indien nodig, afhankelijk van hoe vaak u de jacuzzi gebruikt.

Tip 4: de volledige jacuzzi schoonmaken

Maak de binnen- én buitenkant van de jacuzzi regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en zachte doek. Dit zorgt ervoor dat hij er altijd schoon en verzorgd uitziet. Bovendien gaat uw jacuzzi langer mee en blijft het bad hygiënisch.

Tip 5: eerst douchen voordat u gaat badderen

Het is belangrijk om eerst te douchen, voordat u in het bad stapt. Zo waarborgt u de hygiëne voor uzelf en de andere gebruikers. Als u dit niet doet, dan kunt u shampooresten, zonnebrandcrème, bodylotion, vuil en andere verontreinigingen meenemen in het bad. vermindert de kwaliteit van het water en kan in extreme gevallen irritaties en infecties veroorzaken.

Tip 6: gebruik een overkapping voor uw hottub

Een overkapping beschermt het water en de binnenkant van de jacuzzi tegen vuil uit de omgeving. Dit betekent dat het zelfs na 4 maanden weinig moeite kost om de jacuzzi schoon te houden. Bovendien beschermt een overkapping de jacuzzi ook tegen het weer, zoals regen, sneeuw en hagel. Hierdoor blijft het water in de jacuzzi schoner en is er minder kans op schade.

Als u de jacuzzi niet gebruikt, is het ook verstandig om hem volledig af te dekken. Hierdoor blijft het water schoon en bespaart u energie, omdat de warmte van het water beter wordt vastgehouden.

Vriendelijk personeel, die de tijd nam om alles goed uit tel leggen, hoe alles gedaan moet worden wat betreft onderhoud aan de jacuzzi – Marco De Haas

Jacuzzi reinigen? Laat het doen door een professional!

Vindt u het onderhouden van uw bubbelbad, hottub, spa of jacuzzi toch iets te veel werk? En laat u dit liever aan een professional over? Laat MaroZwembaden & Spa’s dan het onderhoud van uw bad uit handen nemen. Voor slechts € 195,- komt er een ervaren monteur bij u langs voor een inspectie en onderhoud aan uw jacuzzi. Hierbij controleren we:

 • Bedieningspaneel of panelen
 • Chloorgehalte
 • Circulatiepomp
 • Cover
 • Filters en technische ruimte
 • Kussens
 • Leidingwerk
 • Omkasting
 • Ozonator (controleren en spoelen met schoonmaakazijn)
 • Pompen

Bijzonderheden bij een professionele inspectie

Onze ervaren technici bespreken eventuele bijzonderheden en zorgen direct voor een oplossing. Mochten we iets niet op kunnen lossen of vervangen, dan ontvangt u een duidelijke prijsopgave voor de werkzaamheden die nodig zijn. Na overleg kunnen we ook aanvullende onderhoudsartikelen voor u verzorgen.

Voorrijkosten en eventuele vervangmaterialen of onderhoudsmiddelen worden op de factuur of nacalculatie berekend. We plannen het bezoek graag samen met u in, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw jacuzzi.

Meer weten over jacuzzi onderhoud?

Bij MaroZwembaden & Spa’s staan we altijd klaar om u te helpen. Heeft u nog vragen over onze producten, diensten of onderhoud? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord om u verder te helpen. We zijn telefonisch bereikbaar via 085 – 022 1012 en per e-mail via info@marozwembaden.nl.

Bezoek onze showroom in Lelystad

Onze showroom is dé plek om onze jacuzzi onderhoudsproducten en diensten verder te ontdekken. Hier kunt u verschillende jacuzzi’s en spa’s bekijken en uitproberen, en ontvangt u deskundig advies van onze medewerkers. Ze kunnen u alles vertellen over het beste jacuzzi onderhoud en hoe u dit eenvoudig zelf kunt aanpakken. We nodigen u van harte uit om onze showroom te bezoeken.

MaroZwembaden en Spa’s
Wigstraat 22
8223 EG
Lelystad