Jacuzzi Spa Ozonator Balboa Ultrazone ozongenerator

145.00

Ultrazone Balboa ozonator met ozonslang en keerklep

Artikelnummer: 5089501 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Balboa Ultrazone Spa Ozonator met ozonslang en keerklep ( check valve )

De Balboa Ultrazone ozonator is één van de meest gebruikte ozonators in alle spa’s. Een Balboa ozon generator zorgt er voor dat je minder chloor hoeft te gebruiken in je spa en heeft een desinfecterende werking op het water. Een ozonator dien je iedere 2 jaar vervangen om de werking te kunnen garanderen en te kunnen blijven genieten van helder en schoon spa water. Doordat je minder chloor nodig hebt, zul je ook minder last hebben van rode ogen of lichte huiduitslag.

Wat is Ozon?

Ozon is een gas dat wordt gebruikt om het water te reinigen van bacteriën en micro-organismen. De spa ozonator zorgt voor desinfectie van het water in uw spa. De werking van de spa ozonator is als volgt: de spa ozonator maakt Ozongas aan waarmee niet alleen bacteriën worden gedood, maar ook andere schimmels en virussen. Daarnaast heeft het een oxiderende werking en breekt het afvalstoffen af, zoals urine, resten huid crème/haargel, zonnebrand crème en huidvocht. Het zorgt voor helder en geurloos water en irritaties aan ogen en slijmvliezen worden op deze manier vermeden. Met het gebruik van Ozon kunt u het chloorgehalte van uw spa minimaliseren.

Hoe werkt de Balboa Ultrazone Spa Ozonator?

In de spa ozonator zit een mengkamer waar zuurstof wordt blootgesteld aan de “corona-discharge” of de “UV-lamp”, zodat het zuurstof wordt omgezet in Ozongas. Aan deze mengkamer zit een luchtslang bevestigd die aangesloten is op een waterjet. Het water dat door deze jet stroomt creëert vacuüm en zuigt het Ozongas vanuit de mengkamer het water in.

Ozongas (oftewel actieve zuurstof) laat nooit reststoffen achter in tegenstelling tot chloor producten. Chloortabletten laten bijvoorbeeld een ophoping van Cyanuurzuur achter, waardoor het water steeds meer uit balans raakt. Ozon bestaat uit zowel positieve als negatieve ionen en doodt hierdoor positief als negatief geladen bacteriën en virussen doormiddel van ionisatie (zo noemen we het proces waarbij atomen een elektron kwijtraken). Dit gebeurt ook zo in de natuur. De lucht is voorzien van zuurstof (O2), en van deze zuurstof wordt actieve zuurstof (O3) gemaakt door energie van de zon, planten, wind of regen. Na een onweersbui is dit verschijnsel te ruiken, omdat de Ozonconcentratie dan vele malen hoger is.

Vervangen van een spa ozonator

De levensduur van een spa ozonator is ongeveer 2 jaar. Afhankelijk van de kwaliteit en gemaakte uren van de spa ozonator moet deze dus regelmatig worden vervangen. Als u dit niet doet, gaat dit ten koste van de desinfecterende werking en de waterkwaliteit van uw spa (er blijven dan vaak “bubbels” zichtbaar). Een goed werkende spa ozonator is dus essentieel en komt uw gezondheid en waterkwaliteit ten goede.

  • Afmetingen: 7,8 x 6,7 x 3,5 cm
  • Spanning: 230/240 Volt
  • Capaciteit: 50 mg/uur
  • Maximale waterinhoud spa: 2600 liter
  • Elektrische aansluiting: AMP-connector met 4 pinnen
  • Ampere: 0,3
  • Hertz: 50
  • Wordt geleverd met snoer en AMP-connector

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jacuzzi Spa Ozonator Balboa Ultrazone ozongenerator” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *