Tegenstroom zwembad

Bij MaroZwembaden & Spa’s begrijpen we uw liefde voor zwemmen. Misschien zwemt u al jaren in het openbare zwembad, maar voldoet dit niet altijd aan uw behoeften door beperkte openingstijden of drukte. We hebben de perfecte oplossing: een eigen tegenstroom zwembad. Met onze ervaring als 10-jarige importeur en leverancier van Endless Pools, bieden we zwembaden die compact, energiezuinig en uitgerust zijn met geavanceerde propellertechnologie. Deze technologie bootst het zwemmen in een rivier na, waarbij de waterdruk uw gehele lichaam stimuleert.

  • Aanpasbare zwemervaring
  • Compact ontwerp
  • Continu zwemmen, zonder keren!

Kies uw perfecte tegenstroom zwembad

Endless Pool Original

Ideaal voor liefhebbers van schoolslag en rugslag, met een maximale zwemsnelheid van 1 minuut en 20 seconden per 100 meter.

Fastlane Header
Fastlane Blok 3

Endless Pool Performance

Perfect voor ervaren zwemmers die voornamelijk borstcrawl zwemmen, met een maximale zwemsnelheid van 1 minuut en 10 seconden per 100 meter.

Endless Pool Elite

Ontworpen voor (voormalige) wedstrijdzwemmers die het snelst mogelijke willen, met een maximale zwemsnelheid van 55 seconden per 100 meter.

Fastlane Blok 1

Soorten tegenstroomsystemen

Ontdek onze diverse tegenstroomsystemen, elk ontworpen om u een unieke en bevredigende zwemervaring te bieden. Of u nu op zoek bent naar een klein tegenstroom zwembad, krachtige en aanpasbare stroming of een rustige stroom, MaroZwembaden & Spa’s biedt de perfecte oplossing. Lees verder om de kenmerken en voordelen van onze verschillende systemen te verkennen en het systeem te vinden dat het beste bij uw zwemstijl en behoeften past.

Jetted systemen

Jetted systemen zijn uitgerust met één of meerdere nozzles die door krachtige pompen worden gebruikt om water onder hoge druk door het zwembad of de zwemspa te stuwen. Deze systemen bieden de flexibiliteit om de stromingssnelheid nauwkeurig aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren. Hoewel de waterstroom in het begin even wennen kan zijn, zult u snel merken hoe plezierig het is om in de krachtige stroom te zwemmen. Met enige oefening wordt het gemakkelijker om de stroom te beheersen, waardoor u een dynamische en verfrissende zwemervaring krijgt.

E550 Endless Pools Fitness Systerm
Fastlane machine onder water

Propulsion systemen

Propulsion systemen bestaan uit geavanceerde zwemmachines uitgerust met een of meer propellers of losse units. Deze propellers sturen een grote hoeveelheid water geleidelijk en rustig door een grill, wat zorgt voor een zeer comfortabele zwemervaring. Zelfs als de intensiteit van de waterstroom toeneemt, blijft de stroming kalm en gelijkmatig. Dit type systeem biedt een superieure zwemervaring die zowel soepel als consistent is.

Propulsion systeem met zwembad

Dit complete en compacte zwembad biedt een perfect op elkaar afgestemde zwemervaring. Door de slim geplaatste spoilers wordt het water effectief naar de uitlaatgrill geleid, waar het optimaal wordt voorbereid voor de stroom die onder de zwemmer door beweegt. Vervolgens stroomt het water via een grill aan de achterzijde en kanalen aan de zijkanten terug naar de zwemmachine. Dit zorgt voor een natuurlijke zwemervaring waarbij het voelt alsof u in een rivier zwemt, met een gelijkmatige waterdruk rond uw gehele lichaam.

Fastlane Endless Pools Marozwembaden En Spas

Hoe werkt een zwembad met tegenstroom?

Onze tegenstroom zwembaden zijn uitgerust met een geavanceerd systeem dat gebruikmaakt van propellers om het water te sturen. Het Original model heeft één propeller, terwijl het Performance model er twee heeft voor extra kracht. Het Elite model heeft ook twee propellers, deze zijn nog krachtiger door de grote diameter en 7.5 HP pomp. De systemen duwen het water via speciaal ontworpen spoilers door een uitlaatgrill richting de zwemmer.

Dit intelligente ontwerp zorgt ervoor dat het meeste water soepel onder de zwemmer doorstroomt en via een grill aan de achterzijde en kanalen aan de zijkanten weer naar voren wordt geleid. Dit proces elimineert turbulentie, waardoor u als zwemmer een ononderbroken en rustige zwemervaring ervaart zonder de hinder van terugkerend water.

Ontdek de superieure kwaliteit bij MaroZwembaden & Spa’s

Ontdek de superieure kwaliteit bij MaroZwembaden & Spa’s, uw betrouwbare partner in zwemoplossingen. Al jaren zijn we een gevestigde naam als importeur en exclusieve dealer van Endless Pools®, een toonaangevend merk sinds 1988. Wij leveren en monteren in heel Nederland en België, waarbij we onze diensten altijd afstemmen op uw specifieke wensen. Met een garantie van 20 jaar op alle onderdelen en meer dan 175.000 tevreden klanten wereldwijd, staat MaroZwembaden & Spa’s garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Kies voor een ervaren partner die kwaliteit levert in elk zwembadproject!

Ontdek de mogelijkheden in onze showroom

Bent u nieuwsgierig geworden naar de verschillende tegenstroom zwembaden en wilt u deze innovatieve technologie zelf ervaren? We nodigen u van harte uit in onze showroom van 1.200 m². Hier ervaart u zelf de kracht en het comfort van onze Endless Pool-modellen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te begeleiden en te demonstreren hoe u uw zwemroutine naar een hoger niveau kunt tillen. Kom langs en vind uw perfecte zwemoplossing die aansluit bij uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Heeft u interesse in een tegenstroom zwembad en wilt u meer weten over wat het beste bij uw situatie past? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een gepersonaliseerde offerte. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u de optimale keuze te maken voor uw zwembehoeften. Of u nu specifieke wensen heeft of advies nodig heeft over onze verschillende modellen, we helpen u graag. Bel ons via 085 – 022 1012, stuur een e-mail via info@marozwembaden.nl of vul ons contactformulier in.

Veelgestelde vragen over tegenstroom zwembaden

Kan ik mijn workouts beheren via een app?

Ja, u kunt uw zwemworkouts gemakkelijk instellen en beheren via de Endless Pools®
Fit@Home® app. Deze app maakt het mogelijk om verschillende workouts vooraf te programmeren, zodat u de intensiteit en duur van uw zwemsessies kunt aanpassen aan uw persoonlijke trainingsdoelen. Zodra u een workout instelt, regelt de app automatisch de snelheid en duur van de stroming in het tegenstroom zwembad.

Wat zijn de energiekosten van een tegenstroom zwembad?

De energiekosten van een tegenstroom zwembad hangen af van het model en de gebruiksfrequentie. De tegenstroom zwembad modellen gebruiken geavanceerde technologieën die minder energie verbruiken dan traditionele zwembaden, dankzij hun efficiënte propellerontwerp en geoptimaliseerde watercirculatie.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een tegenstroom zwembad?

Een van de grote voordelen van onze tegenstroom zwembaden is dat ze relatief weinig ruimte innemen. Een standaard installatie heeft ongeveer de grootte van een kleine auto, waardoor ze ideaal zijn voor zowel binnen als buiten en voor kleinere tuinen of ruimtes.

Welk onderhoud is vereist voor een tegenstroom zwembad?

Onze tegenstroom zwembaden vereisen basis onderhoud zoals elk ander zwembad. Dit omvat regelmatige reiniging van de waterlijn en filter, evenals het onderhouden van de juiste chemische balans van het water. Periodiek zal ook de inspectie van de mechanische componenten nodig zijn om optimale prestaties te waarborgen. Neem een kijkje in onze webshop en vind de geschikte onderhoudsmiddelen voor uw tegenstroom zwembad.

Is een bouwvergunning nodig voor het installeren van een tegenstroom zwembad?

Dit kan variëren afhankelijk van uw locatie. In veel gevallen is voor ingegraven zwembaden een bouwvergunning vereist, maar voor sommige modellen die als tijdelijke of verplaatsbare zwembaden worden beschouwd, is mogelijk geen vergunning nodig. We adviseren u om dit vooraf met uw lokale gemeente te bespreken.

Hoelang duurt de installatie van een tegenstroom zwembad?

De installatietijd kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de voorbereidingen die nodig zijn op de locatie. Over het algemeen kan de installatie van een tegenstroom zwembad binnen 2 tot 4 dagen dagen voltooid zijn, mits alle voorbereidingen zijn getroffen en de locatie gereed is.

Kan ik het tegenstroom zwembad het hele jaar door gebruiken?

Ja, onze tegenstroom zwembaden zijn ontworpen voor gebruik in alle seizoenen. Met de juiste isolatie en verwarming kunt u zelfs in de koudere maanden genieten van uw zwembad. Dit maakt het een ideale investering voor continue training en ontspanning, ongeacht het weer.