Update September 2022:

We kunnen er niet onderuit : De kosten voor electra zijn (vaak) enorm toegenomen. We kunnen alleen maar hopen dat de prijzen weer snel naar het oude niveau terugkeren. Mocht u toch aan het orienteren zijn voor een jacuzzi, dan is het des te belangrijker dat u een juiste keuze maakt. Een juiste keuze is: een goed geisoleerd bad. Een combinatie van een met hoogwaardig schuim volledig opgevulde ruimte tussen kuip en omkasting, en een hoogwaardige cover die langdurig goed isoleert. Dan weet u dat het bad nauwelijks stroom verbruikt als de cover dicht is. U vindt deze materialen bij MasterSpas USA.  Helaas zijn er veel fabrikanten zowel in Azie als Europa die weinig tot geen aandacht besteden aan isolatie van hun jacuzzi. Ons advies is om van die baden af te blijven. Twijfelt u? Bel ons gerust, en we adviseren u graag.

Jacuzzi kopen ?

MaroZwembaden en Spa’s heeft al vanaf 1996 ervaring in het verkopen, plaatsen , onderhouden en repareren van Amerikaanse Spa’s ( dus 100 % uit de USA ). 

TIPS VOOR AANSCHAF VAN EEN JACUZZI, WAAR OP TE LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN JACUZZI.

Voordat u een Spa whirlpool Jacuzzi Bubbelbad Hottub gaat kopen, print dit uit en neem het mee als u gaat Spa shoppen! Het voorkomt u veel hoofdpijn….

Net als in veel andere branches zijn er goedkope Spa’s en kwalitatief (veel) betere Spa’s waar je meer voor betaalt. Bij deze goedkope Spa’s wordt vaak geen of nauwelijks aandacht besteed aan : isolatie, massage, filtratie, afwerking, levensduur en betrouwbaarheid. Wij krijgen regelmatig mensen in de showroom die zich een “prijsknaller” hebben laten verkopen. Ze komen vaak pas na een paar maanden achter zeer belangrijke informatie die er in de showroom niet bij wordt verteld. Laat u ook niet verleiden tot de aanschaf van de : Beste Koop, of Als Beste Getest ! Wie bepaalt dat ? Wat zijn de criteria ?

Stelt U altijd de volgende vragen aan de adviseur in een showroom:

1. Welk MERK spa verkoopt u ? 

Er zijn veel spas op de markt zonder merk. Hoe werkt dit ? Een bedrijf  koopt in China containers met Spa’s. Ze kunnen deze merkloze baden ‘ privat labellen ‘. Dat betekent dat ze hu eigen naam er aan kunnen geven. Voorbeelden zijn : Passion Spas , Bubbelkoning, Sunspabenelux enz. Dit zijn geen merk spas maar de goedkoopst mogelijke baden, gefabriceerd in China. Het doel van veel (Chinese) Spa fabrikanten is niet om een kwalitatief goede Spa te maken, maar om een hele goedkope Spa te maken. Zij gebruiken daarvoor dus ook de goedkoopste materialen, en laten duurdere materialen die nodig zijn om een hoogwaardig product te maken achterwege. Deze baden worden soms uitgerust met een Balboa besturing , maar dan is het nog steeds een Chinese spa. Balboa maakt geen Spas’ alleen besturingen ( electronica en bedieningspanelen ).  

Er worden ook Chinese en dus merkloze spas aangeboden via veiling sites. De prijs die u betaalt wordt daarna nog verhoogd met opgeld ( vaak 16 % ) en btw ( nu 21 % ). U dient het bad af te halen en zelf aan te sluiten. U krijgt geen enkele vorm van garantie en de baden zijn vaak ongeïsoleerd, dus hogere stroom rekeningen. Onderdelen zijn niet te krijgen, u weet niet waar het bad vandaan komt.  De veilingsite doet u geloven dat het faillissement partijen zijn, maar er is iedere week weer nieuw aanbod. Er zit een commercieel bedrijf achter wat op deze manier zijn Chinese baden verkoopt, en geen garantie hoeft te geven. U bent uiteindelijk veel duurder uit! 

Overeenkomst van bovenstaande baden: het zijn geen MERK-baden. U vindt geen logo of merknaam aan de buitenzijde van het bad. De baden worden aangeboden met een ‘ private label ‘ naam. 

Amerikaanse merken bestaan vaak al tientallen jaren, en zijn continue bezig met het maken van de beste jacuzzi. Voorbeelden van Amerikaanse merken zijn : MasterSpas®, HotSpring®, Sundance® en Jacuzzi® . Alle MERK spas hebben een eigen amerikaanse(.com) website.

Kijkt u maar eens op www.masterspas.com

2. Welke garantievoorwaarden hanteert u?

Heeft u die ook op papier ? Mogen we die meenemen ?

3. Elektra verbruik ?

Kunt u aantonen hoeveel elektra dit bad nodig heeft om het water continue op 38º te houden, én er 3 keer per week gebruik van te maken ? Heeft u dat verbruik laten bevestigen door een onafhankelijke organisatie zoals bijvoorbeeld TUV in Duitsland ?

Als je internet moet geloven zijn alle baden altijd de zuinigste , goedkoopste, beste , meest verkochte, beste prijs kwaliteitverhouding, en ga zo maar door…. Helaas horen wij van kopers van goedkope Chinese baden dat hun bad € 4 tot € 6 per dag kost, en zwemspa’s zelfs het dubbele! Bijna alle verkopers hebben het over ” een eurotje per dag, echt waar “. Laat u niet misleiden en vraag naar een onafhankelijk testrapport. Koop geen Spa zonder onafhankelijk energie testrapport !

Klik hier voor een interessant artikel over isolatie van jacuzzi’s

4. Hoeveel ervaring heeft uw bedrijf al met de verkoop van Spas ?

In deze tijden geen ongepaste vraag. U koopt een product, het bedrijf is voor u het in de gaten heeft alweer verdwenen en als er iets mis is kunt het bad niet meer gebruiken, of eindeloos gaan speuren op internet.

Direct naar onze aanbiedingen!

5. Affiniteit met het product.

Heeft het bedrijf waar u koopt affiniteit met de Wellness sector ?
Kunnen en willen zij u ook helpen indien er problemen met uw bad zijn ? Eigen servicedienst ?

6. Technisch : Afwerking.

Kijkt u eens kritisch naar de afwerking en dikte van de kuip, is die mooi glad, stevig en zonder oneffenheden en ribbels?

7. Technisch : AirBlower

Heeft het bad een blower ? Een blower heeft een bepaalde fun factor. Op een hogere stroomrekening na voegt hij echter helemaal niets toe. De blower zuigt koude lucht van buiten aan en blaast deze koude lucht in uw warme bad. De verwarming slaat direct aan ! Zoek een bad ZONDER air blower.

8.Massage:

Zit er ook verschil in massage in de stoelen, en kun je de intensiteit regelen, of zijn ze allemaal hetzelfde ? Diversiteit zorgt ervoor dat u vaker en langer van uw Spa geniet. Er zijn Spa’s te koop met 150 Jets, echter deze zijn allemaal identiek en voegen niets extra’s toe.

9. Algehele indruk.

U hoeft geen verstand van whirlpools te hebben om te zien dat er merken zijn waar veel aandacht besteed is aan afwerking en design van lounger, zitplaatsen, jets en overige componenten. Tegelijkertijd ziet u het ook als dit niet zo is.

10. De toeters en bellen Spa !

Uitschuifbare TV – DVD – MP4. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het gaat snel stuk. Water en elektronica zijn geen vrienden en zullen dat nooit worden. Kies voor comfort, rust, ontspanning, gemak, service.

11. De Balboa Spa

Op internet is een nieuwe trend waarneembaar , namelijk Chinese spa’s die Balboa Spa genoemd worden. Even uitleggen: Balboa is een spa-besturingssysteem wat door veel fabrikanten van spabaden toegepast wordt. In China wordt dan de spa geproduceerd, en voor de besturing kiest men dan een Balboa systeem.  Balboa is dus geen spa fabrikant, en maken dus helemaal geen jacuzzi’s. Er zijn zelfs bedrijven in Nederland die hun baden Balboa Spa’s noemen. Dit om maar te voorkomen dat ze eerlijk moeten toegeven dat hun baden uit China komen. In China worden eigenlijk alleen maar hele goedkope spa’s en zwemspa’s gemaakt. Deze goedkope spabaden hebben een minimale kwaliteit. (Bijna) allemaal hebben ze snel problemen met o.a. osmose in de kuip, hoog tot zeer hoog stroomverbruik door geen of slechte isolatie. Levensduur meestal maximaal 5 jaar. Dat wil je toch niet, duidelijk geval van goedkoop is duurkoop!

Marozwembaden Hotspring Highlife Grandee Nxt

Direct naar onze aanbiedingen!

Wilt u een jacuzzi met de volgende eigenschappen  :

Mooi – zuinig met energie – diversiteit aan massage – altijd kraakhelder water – zeer uitgebreide garantievoorwaarden waaronder 20 jaar na dato onderdelen verkrijgbaar garantie – bedrijf met kennis van zaken ?

 

Call Now ButtonBel ons nu voor meer info