Jacuzzi kopen ?

Al in 1999 begonnen wij met het leveren en servicen van Amerikaanse Spa’s uit de USA. 

TIPS VOOR AANSCHAF VAN EEN JACUZZI, WAAR OP TE LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN JACUZZI.

Voordat u een Spa whirlpool Jacuzzi Bubbelbad Hottub gaat kopen, print dit uit en neem het mee als u gaat Spa shoppen! Het voorkomt u veel hoofdpijn….

Bent u van plan een Jacuzzi – whirlpool – Spa – Buitenspa – Hottub – Softub te kopen ?

Neemt U dan even een paar minuten de tijd om onderstaande informatie te lezen;

Net als in veel andere branches zijn er goedkope Spa’s en kwalitatief (veel) betere Spa’s waar je meer voor betaalt. Bij deze goedkope Spa’s wordt vaak geen of nauwelijks aandacht besteed aan : isolatie, massage, filtratie, afwerking, levensduur en betrouwbaarheid. Wij krijgen regelmatig mensen in de showroom die zich een “prijsknaller” hebben laten verkopen. Ze komen vaak pas na een paar maanden achter zeer belangrijke informatie die er in de showroom niet bij wordt verteld. Laat u ook niet verleiden tot de aanschaf van de : Beste Koop, of Als Beste Getest ! Wie bepaalt dat ? Wat zijn de criteria ?

Stelt U altijd de volgende vragen aan de adviseur in een showroom:

1. Welk MERK spa verkoopt u ? 

Het doel van veel (Chinese) Spa fabrikanten is niet om een kwalitatief goede Spa te maken, maar om een hele goedkope Spa te maken. Zij gebruiken daarvoor dus ook de goedkoopste materialen, en laten duurdere materialen die nodig zijn om een hoogwaardig product te maken achterwege. Resultaat : de “prijsknaller “.

U vindt deze op internet onder namen soortgelijk aan : “de Spakoning”, “Spa Nederland” en BeneluxHotSpa enz.  ”

Daarnaast zijn er bedrijven die zelf wereldwijd bij verschillende fabrieken onderdelen kopen ( vaak met een Balboa besturingssysteem ) en dan de Spa als Amerikaans bestempelen. Het probleem bij deze baden is dat de onderdelen niet op elkaar zijn afgestemd. De vaak Amerikaanse elektronica werkt niet goed met bijvoorbeeld de Chinese pomp(en) en dat geeft snel storingen.

De laatste tijd worden er ook veel Jacuzzi baden aangeboden via zogenaamde veiling sites. Waar u op moet letten : De prijs die u betaalt wordt daarna nog verhoogd met opgeld ( vaak 16 % ) en btw ( nu 21 % ). U dient het bad af te halen en zelf aan te sluiten. U krijgt geen enkele vorm van garantie ! Onderdelen zijn niet te krijgen, u weet niet waar het bad vandaan komt.  De veilingsite doet u geloven dat het faillissement partijen zijn, maar er is iedere week weer nieuw aanbod. Er zit een commercieel bedrijf achter wat op deze manier zijn Chinese baden verkoopt, en geen garantie hoeft te geven. U bent uiteindelijk veel duurder uit!

Overeenkomst van bovenstaande baden: het zijn geen MERK-baden. U vindt geen logo of merknaam aan de buitenzijde van het bad. De baden worden aangeboden met een verzamelnaam. Kent u een auto zonder merk ? Zou u er een kopen ?

De betere merken ter wereld zijn : MasterSpas®, HotSpring®, Sundance® en Jacuzzi® . Alle MERK spas hebben een eigen amerikaanse(.com) website.

Kijkt u maar eens op www.masterspas.com

2. Welke garantievoorwaarden hanteert u?

Heeft u die ook op papier ? Mogen we die meenemen ?

3. Elektra verbruik ?

Kunt u aantonen hoeveel elektra dit bad nodig heeft om het water continue op 38º te houden, én er 3 keer per week gebruik van te maken ? Heeft u dat verbruik laten bevestigen door een onafhankelijke organisatie zoals bijvoorbeeld TUV in Duitsland ?

Als je internet moet geloven zijn alle baden altijd de zuinigste , goedkoopste, beste , meest verkochte, beste prijs kwaliteitverhouding, en ga zo maar door…. Helaas horen wij van kopers van goedkope Chinese baden dat hun bad € 4 tot € 6 per dag kost, en zwemspa’s zelfs het dubbele! Bijna alle verkopers hebben het over ” een eurotje per dag, echt waar “. Laat u niet misleiden en vraag naar een onafhankelijk testrapport. Koop geen Spa zonder onafhankelijk energie testrapport !

Klik hier voor een interessant artikel over isolatie van jacuzzi’s

4. Hoeveel ervaring heeft uw bedrijf al met de verkoop van Spas ?

In deze tijden geen ongepaste vraag. Er zijn teveel eendagsvliegen in de markt. U koopt een product, het bedrijf is voor u het in de gaten heeft alweer verdwenen en als er iets mis is kunt het bad niet meer gebruiken, of eindeloos gaan speuren op internet.

Direct naar onze aanbiedingen!

 

5. Affiniteit met het product.

Heeft het bedrijf waar u koopt affiniteit met de Wellness sector ?
Kunnen en willen zij u ook helpen indien er problemen met uw bad zijn ? Eigen servicedienst ?

6. Technisch : Hoeveel filteroppervlak heeft het bad per liter ?

De hoeveelheid filteroppervlak per liter water is voor u belangrijk. Veel water en een klein filter betekent een hogere onderhoudsinterval. Dus vaker uw filter schoonmaken. U wilt toch ook altijd in een kraakhelder bad stappen ? En er niet heel erg druk mee zijn ? Zoek een bad met meerdere filterpatronen.

7. Technisch : Afwerking.

Kijkt u eens kritisch naar de afwerking en dikte van de kuip, is die mooi glad, stevig en zonder oneffenheden en ribbels?

8. Technisch : AirBlower

Heeft het bad een blower ? Een blower heeft een bepaalde fun factor. Op een hogere stroomrekening na voegt hij echter helemaal niets toe. De blower zuigt koude lucht van buiten aan en blaast deze koude lucht in uw warme bad. De verwarming slaat direct aan ! Zoek een bad ZONDER air blower.

9.Massage:

Zit er ook verschil in massage in de stoelen, en kun je de intensiteit regelen, of zijn ze allemaal hetzelfde ? Diversiteit zorgt ervoor dat u vaker en langer van uw Spa geniet. Er zijn Spa’s te koop met 150 Jets, echter deze zijn allemaal identiek en voegen niets extra’s toe.

10. Algehele indruk.

U hoeft geen verstand van whirlpools te hebben om te zien dat er merken zijn waar veel aandacht besteed is aan afwerking en design van lounger, zitplaatsen, jets en overige componenten. Tegelijkertijd ziet u het ook als dit niet zo is.

11. De toeters en bellen Spa !

Uitschuifbare TV – DVD – MP4. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het gaat snel stuk. Water en elektronica zijn geen vrienden en zullen dat nooit worden. Kies voor comfort, rust, ontspanning, gemak, service.

12. De Balboa Spa

Op internet is een nieuwe trend waarneembaar , namelijk Chinese spa’s die Balboa Spa genoemd worden. Even uitleggen: Balboa is een goedkoop spa-besturingssysteem wat vooral door fabrikanten van Chinese spabaden veel toegepast wordt. In China wordt dan de spa geproduceerd, en voor de besturing kiest men dan een Balboa systeem.  Balboa is dus geen spa fabrikant, en maken dus helemaal geen jacuzzi’s. Er zijn zelfs bedrijven in Nederland die hun baden Balboa Spa’s noemen. Dit om maar te voorkomen dat ze eerlijk moeten toegeven dat hun baden uit China komen. In China worden eigenlijk alleen maar hele goedkope spa’s en zwemspa’s gemaakt. Deze goedkope spabaden hebben een minimale kwaliteit. (Bijna) allemaal hebben ze snel problemen met o.a. osmose in de kuip, hoog tot zeer hoog stroomverbruik door geen of slechte isolatie. Levensduur meestal maximaal 5 jaar. Dat wil je toch niet, duidelijk geval van goedkoop is duurkoop!

Marozwembaden Hotspring Highlife Grandee Nxt

Direct naar onze aanbiedingen!

Wilt u een jacuzzi met de volgende eigenschappen  :

Mooi – zuinig met energie – diversiteit aan massage , waaronder de unieke Moto Massage – gepatenteerd  filtersysteem waardoor altijd kraakhelder water – zeer uitgebreide garantievoorwaarden waaronder 20 jaar na dato onderdelen verkrijgbaar garantie – bedrijf met kennis van zaken ?

Jacuzzi kopen tips

Call Now ButtonBel ons nu voor meer info