fbpx

Waterkwaliteit zwembad

Zijn er problemen met uw zwembad:

Zodra het water van uw zwembad niet meer kraak helder is adviseren wij direct de pomp niet meer uit te zetten.

Meest voorkomende problemen zijn:

Licht groen water: ( alg )

Controleer en corrigeer de pH. Voeg sneloplossend chloor toe volgens teststrip. Laat de pomp 24 uur per dag draaien, totdat het water weer kraak helder is. Met zandfilter: spoel iedere dag terug. Indien noodzakelijk de superchlorering elke 24 uur herhalen totdat de groene kleur is verdwenen. Daarna vlokmiddel toedienen en de dode algen met de stofzuiger verwijderen. Indien het bad weer helder is kunt u teruggaan in filtertijd. Voeg langzaamoplossende chloortabletten toe voor continue chlorering.

 

Donker groen water: ( veel alg en verontreiniging ):

Indien de constructie van uw zwembad het toelaat, pompt u een gedeelte uit het zwembad. Gebruik hiervoor een dompelpomp. Voeg vers water toe. Controleer en corrigeer de pH. Voeg sneloplossend chloor toe volgens teststrip. Laat de pomp 24 uur per dag draaien, totdat het water weer kraak helder is. Met zandfilter: spoel iedere dag terug. Indien noodzakelijk de superchlorering elke 24 uur herhalen totdat de groene kleur is verdwenen. Daarna vlokmiddel toedienen en de dode algen met de stofzuiger verwijderen. Indien het bad weer helder is kunt u teruggaan in filtertijd. Voeg langzaamoplossende chloortabletten toe voor continue chlorering.

Melkachtig water:

Controleer en corrigeer de pH. Voeg vlokmiddel vloeibaar toe. Volg de instructies op de verpakking. Indien u kalkhoudend chloor gebruikt, stap over op chloor 55. Eventueel kunt u ook vlokmiddel in tablet vorm in de skimmer leggen.

Oog/huid irritatie of “chloorachtige luchtjes”:

pH-waarde is niet goed > Test het water en corrigeer eventueel de pH-waarde, of:

Aanwezigheid van cloramininen te wijten aan organisch afval gecombineerd met vrij chloor > Superchlorering elimineert het gebonden chloor en zet het om in vrij chloor. De luchtjes en irritaties zullen verdwijnen.

Vrij chloor verdwijnt snel:

Veel zwemmers, onweer, regen of een te hoge temperatuur > Superchlorering.

pH-waarde moeilijk aan te passen

Te hoge of te lage Alkaliteit > corrigeer met TA + naar boven, of met pH – naar beneden

Vorming van aanslag:

Hoge pH waarde en / of alkaliteit > controleer en corrigeer.

of:

Hoge hardheid ( Calcium ) > verdunnen met zacht water, gebruik geen chloor op basis van Calcium.

Corrosie van metalen delen

Te lage pH waarde > controleer en corrigeer.

Wilt u liever niet teveel tijd besteden aan uw zwembad?

Wij hebben de oplossing voor U ! klik hier

De bekende goedkope opzetbaden, prijsklasse ± tot € 300,= worden vaak uitgerust met pompen en filters met zeer lage capaciteit. Het is bijna onmogelijk deze zwembaden mooi helder te houden, tenzij u er zeer druk mee bezig bent. Ons advies: geef iets meer uit voor een zwembad met een goed filtersysteem, zodat het water er het gehele seizoen in kan blijven. Veel gemakkelijker ! Klik hier voor voorbeelden!